0
Items : 0
Subtotal : 0,00 KM
View CartCheck Out
bs
Ceritified
ISO9001 ISO14001
ISO45001 ISO27001
The Best
#1 in Bosnia and Herzegovina
Number #1
Supplier in region
welder.digital
0
Items : 0
Subtotal : 0,00 KM
View CartCheck Out

OPREMA I MATERIJAL ZA ZAVARIVANJE

Oprema za zavarivanje

Welder d.o.o. surađuje s najvećim europskim proizvođačima potrošnog materijala za zavarivanje u Bosni i Hercegovini pod međunarodno registriranim proizvođačima GeKa, GeKaTec, GeKaMac, ESAB, EZ, Karbosan.

Welder je osnovan 2021. godine kao specijalizirana kompanija u distribuciji potrošnog materijala za zavarivanje i opreme. Kompanija distribuira približno 2000 tona elektroda za zavarivanje vrhunskog kvaliteta, plinskih, potopljenih, žica za zavarivanje s fluksom, ispravljača, aparata za varenje pod gasom i podvodnim lukom te generatora za zavarivanje.

TIG/MIG/MAG Ručke

Zavarivanje ručkom može biti produktivan i kreativan način da mudro iskoristite svoje vrijeme i napravite nešto na što možete biti ponosni. Mnogi obični ljudi zavarivanje ručkom uzimaju kao hobi da iz temelja naprave sve, od nosača, kapija, ograda i okvira do čitavih motora i automobila.

No, mnogi se početnici pitaju kako učinkovito koristiti gorionik za zavarivanje?

Postoje neki sigurnosni savjeti i standardni radni postupci koje uvijek morate slijediti pri prvom pokretanju zavarivanja gorionikom. Ne samo da će ovi savjeti spriječiti nesreću, već će i poboljšati kvalitetu projekata koje kreirate.

Osnove zavarivanja ručkama

Zavarivanje ručkama postoji već duže vrijeme. Postupak je naširoko korišten u poljoprivredi i ruralnim zajednicama prije nego što je električna energija bila dostupna.

Ručka za zavarivanje proizvodi toplinsku energiju sagorijevanjem kombinacije acetilenskog plina i kisika. Ručka za zavarivanje vrlo je učinkovita i može proizvesti temperature plamena koje se penju do 3200 ° C ili 5.620 ° F.

Aparat za zavarivanje gorionikom prilično je svestran i može se koristiti za razne projekte, od najmanjeg uređaja do najveće strukture. Potreban je jedan komad opreme koji može stvoriti vlastiti prijenosni izvor topline. Aparati za zavarivanje mogu se koristiti za zagrijavanje, rezanje zavarivanja i lemljenje različitih vrsta metala. Dovoljno je snažan da čak može raditi i sa čelikom.

Aparati za zavarivanje sa ručkom

Osnovna oprema ručke sastoji se od dva cilindra visokog pritiska s različitim plinovima. Jedan cilindar sadrži kisik, a drugi je za acetilen. Oba cilindra su spojena na gorionik putem dva odgovarajuća regulatora pritiska. Na taj način crijevo opskrbljuje kisik i acetilen iz regulatora.

Na mlaznicu gorionika mogu se spojiti različite vrste vrhova kako bi se postigao željeni rezultat. Ručka može biti opremljena reznom glavom, vrhom za zavarivanje ili nastavkom za grijanje za rezanje, zavarivanje ili oblikovanje metala prema potrebi.

Mobilne Usisne Jedinice

Mobilne usisne jedinice koje distribuira Welder koriste se za uklanjanje zavarivačkog dima i, ovisno o modelu, pogodne su za povremenu do trajnu upotrebu.

Mobilne usisne jedinice posebno su fleksibilne zbog svoje velike pokretljivosti i radijusa rada od 360 stepeni te sadrže filtere za jednokratnu upotrebu od 13 m² do 42 m² ili filtere koji se mogu čistiti po potrebi.

Welder d.o.o. nudi idealno rješenje za svako promjenjivo radno mjesto.

Pribor za Varenje

1. Maska za zavarivanje
2. Rukavice za zavarivanje
3. Oprema za plin
4. K 4000 1000A / 1250A
5. Oprema za povezivanje

Hemikalije za Varenje

1. Tečnost protiv prskanja
2. Zaštitna pasta za zavarivanje
3. Rashladna tečnost gorionika
4. Sprej protiv prskanja
5. Pasta za nehrđajući čelik 2 kg

dizne za varenje

Automatizacija

Dok se gore navedena oprema integrira sa sistemom za zavarivanje radi poboljšanja procesa, drugi pribor za zavarivanje primjenjuje se izravno. Budući da zavarivanje često uključuje spajanje dugačkog šava, potrebno je često premještanje velikih cijevi i spremnika. Ovo premještanje može se automatizirati upotrebom obodnog zavarivača ili rotatora.

Cirkularni zavarivači koriste se pri spajanju cilindričnih obradaka poput cijevi i bubnjeva. Sastoje se od aparata za zavarivanje, upravljačkog sistema, držača obratka i sistema za pozicioniranje koji se sastoji od ležajeva ili kotača za okretanje cilindričnih dijelova. Cirkularni zavarivači mogu imati dvije ili više glava za zavarivanje za istovremeno spajanje na dvije različite tačke obratka.

Rotatori (ili okretni valjci) su samostalne jedinice slične aparatima za pozicioniranje zavarivača po obodu. Okretni valjci sa široko razmaknutim točkovima mogu se koristiti za okretanje rezervoara, dok se oni sa zatvorenim točkovima koriste za okretanje cijevi.

Podloga za zavarivanje je keramički ili metalni materijal postavljen ispod spoja. To donosi brojne prednosti procesu, uključujući:

Zavarivanje i punjenje korijena jednim prolazom
Zaštita od atmosferskog onečišćenja i uklanjanje nedostataka
Taloženje više materijala za zavarivanje
Mogućnost zavarivanja samo jedne strane spoja

Keramičke podloge se odbacuju nakon zavarivanja, ali su metalne podloge integrirane kao dio završnog spoja. Sve zavarene podloge proizvedene su dimenzionalnim profilima specifičnim za određeni zavareni spoj.

Standardi

—AWS F2.3M: Specifikacija za upotrebu i performanse prozirnih ekrana za zavarivanje

—BS EN 730-1: Uključivanje odvodnika sa plamenom (flešbek) u opremu za zavarivanje na plin

—ANSI/IEC 60974-5: Oprema za elektrolučno zavarivanje-dodavači žice

—BS ISO 17683: Keramička podloga za zavarivanje za pomorsku upotrebu